top of page

Tiedote

27. elok. 2023

Vaasalainen 14-vuotias Isak Hatanmaa ajoi juuri päättyneessä Latvian mestaruussarjassa toiseksi. Kauden viimeiseen osakilpailuun, Paide Rallyyn, toiselta sijalta lähtenyt Hatanmaa oli kartanlukija Kristian Sohlbergin kanssa LCR4-luokan viides, se riitti käynnistämään suomalaisjuhlat. Kauden alussa asetettu tavoite oli kokemuksen kartuttaminen, sitä tarkistettiin kauden aikana. Rallikausi on kuitenkin vielä kesken, Hatanmaa jahtaa Latviassa junioreiden mestaruutta syyskuun lopussa.

Paide Rally päätti Latvian mestaruussarjan. Kilpailussa ajettiin kymmenen erikoiskoetta, perjantai-iltana kolme ja loput seitsemän lauantaina. Hatanmaan ja Sohlbergin ralli alkoi lyhyen yleisöerikoiskokeen kuudenneksi parhaalla ajalla, seuraavalla erikoiskokeella, lähes kolmenkymmenen kilometrin kakkosella sijoitus parani yhdellä. Illan päätteeksi toistamiseen ajetun kahden kilometrin yleisöpyörityksen sijoitus oli jo neljäs.


- Reitti oli älyttömän nopea, kuten tuolla aina. Perjantaina saatiin heti vinkkiä miten nuotti toimii ja luottoa nopealla tiellä ajamiseen, yleisöpätkä meni hyvin, Hatanmaa paketoi ensimmäisen päivän.

Lauantaina suomalaiskaksikon suunnitelmana oli edetä tietä pitkin, rengasrikkoja vältellen mutta vauhtia nostaen, ja tämä suunnitelma piti alusta loppuun. Vauhti kasvoi, Hatanmaa kiristi tahtia ja aikaero luokan kärkikuljettajiin pieneni. Tuloksena kypsä ajo maaliin ja mestaruussarjan hopeinen mitali.


- Hopeaa tuli, mahdollisuus olisi ollut myös mestaruuteen, mutta jätettiin kauden ensimmäinen lyhyt ralli ajamatta. Nyt se vähän harmittaa, kun kauden aikana huomattiin vauhdin riittävän. Tykkäsin Paiden kaikista pätkistä, vaikka ne olikin nopeita, mutta silti ajettavia. Kokonaisuuteen ralli jätti hyvän maun, hymy oli huulilla joka pätkän ja kisan jälkeen. Iso kiitos tiimille, Krisselle valmennuksesta ja kartturoinnista ja kaikille tukijoille, Hatanmaa päättää. Kartanlukijana toiminut rallivalmentaja Kristian Sohlberg oli hämmästynyt suojattinsa otteisiin rallin jälkeen.


- Suunnitelma toimi täysin, kehitys meni jopa yli odotusten. Perjantaina oltiin vielä junioreita, mutta lauantaina autoa ajoi yleisen mies. Koko ralli meni hienosti, parannusta tuli koko ajan, vinkit ja muutokset otettiin vastaan ja ne toteutettiin. Vauhti kasvoi varmaan sekunnin per kilometri, mutta silti ajo oli puhdasta. Tunnistan lupaukset, ja Isak on yksi lupaavimmista kuljettajista, jonka kyydissä olen koskaan istunut, Sohlberg hehkuttaa.


Seuraavan kerran Hatanmaa starttaa Latviassa Samsonas Rally Utenaan syyskuun viimeisenä viikonloppuna, siellä ratkeaa Junior-luokan mestaruus. Hatanmaan sijoitus junioreiden luokassa on toinen, ja vaasalaisella on mahdollisuus mestaruuteen.  

 

Tulokset Paide Rally

1) Jaspar Vaher EST

2) Joosep Ralf Nögene EST

3) Kar-Markus Sei EST..

5) Isak Hatanmaa


Kaikki tulokset täällä


Latvian mestaruussarjan pisteet

1) Giovanni Trentin ITA 142,5p

2) Isak Hatanmaa FIN 130,1p

3) Karl-Markus Sei EST 116,3p

4) Thomas Martens 99p

5) Valentino Ledda 84,7p


Kaikki pisteet täällä

Latvian rallimestaruussarjaIsak Hatanmaa Facebook

Kuvat Janis Asaris

bottom of page